TEKİRDAĞ / ÇERKEZKÖY - Enesler Anadolu İmam Hatip Lisesi

Ekm

Mevlid-i Nebi Haftası, "Peygamberimiz, İman ve İstikamet" teması çerçevesinde okulumuz Meslek Dersleri Öğretmenleri tarafından öğrencilerimize yönelik faaliyetlerle idrak edildi.

Ekm

Kitap okuma alışkanlığı ve bilincini güçlendirerek Türkçeyi doğru, güzel ve etkili kullanmak,

Millî, manevi ve evrensel değerlerde yaşanan aşınmanın, teknolojinin menfi etkilerinin önüne geçmek,

kişilik gelişimi ve akademik becerilere katkı sağlayarak eğitim seviyemizi yükseltmek amacıyla oluşturulan ‘Her Kitap Bir Dünya Projesi’ kapsamında öğretmen ve idarecilerimizin katılımıyla ilk kitap tahlili 2 Ekim Pazartesi günü okulumuzda gerçekleştirildi.

Haz

Öğrencilerimiz ve velilerimizle birlikte kurum kültürümüzü tanıtmak, mezunlarımıza eğitim hayatlarında atacakları yeni adımda motivasyon sağlamak ve hoş bir sada bırakmak adına mezuniyet töreni düzenliyoruz.

Haz

Her yıl olduğu gibi bu yıl da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramında gençlerimiz ve öğretmenlerimiz eğlenceli bir gün geçirdi. Şenlikler kapsamında çeşitli oyunlardan oluşan parkurlar, yarışmalar ve geliri ÇEDES projesi kapsamında kardeş okula gönderilmek üzere gıda kermesi düzenledik.

Haz

Güzel ve verimli bir yılı daha tamamlıyoruz. Öğrencilerimizle birlikte fedakar öğretmen ve idarecilerimizin bu eğitim öğretim yılında yaptığı etkinliklerden oluşan yıl sonu bültenimiz Yayın ve İletişim kulübümüzün çalışmalarıyla tamamlandı. Linki tıklayarak bültenimize ulaşabilirsiniz.

Haz

Rehberlik servisimiz yıl boyu olduğu gibi Mayıs ayında da öğrencilermize yönelik akademik başarı, verimli ders çalışma teknikleri, motivasyon, zamanın kullanımı, sınav kaygısı ve YKS ye yönelik seminer ve söyleşiler gerçekleştirdi.

-Okulumuz 11.sınıf öğrencilerine verimli ders çalışma ve yks tanıtım seminerleri verilmiştir. Seminer kapsamında 60 erkek 130 kız olmak üzere toplam 190 öğrenciye ulaşılmıştır.

-Seminer sürecinde amaç belirleme, planlı çalışmak ve zamanı verimli kullanmak gibi konulara değinilmiş olup verimi azaltan etkenler öğrencilere öğretilmiştir. Bu etkenlerin kontrolünün sağlanmasının önemi vurgulanmıştır.

-Ek olarak öğrencilere temel olarak yks sınav içeriğinde bahsedilmiş olup oturum bilgileri, sınav günü ve saati, başvuru süreci hakkında gerekli bilgiler verilmiştir.

-Öğrencilerimiz seminer dahilinde Temel Yeterlik Testi konu içerikleri ve soru dağılımını, Alan Yeterlik Testi konu içerikleri ve soru dağılımını öğrenmiştir.

-Öğrencilerimize Ortaöğretim Başarı Puanı ve Yerleştirme Puanının ne olduğu, nasıl hesaplandığı bilgisi verilmiştir.

- Seminer sonunda öğrencilerin soruları cevaplamış olup ihtiyaç duyan öğrenciler bireysel görüşme için rehberlik servisine yönlendirilmiştir.

May

Okul idaremiz ve Matematik Öğretmenimiz Melike ÜNVER koordinesinde öğrencilerimizle doğadaydık. Haftasonu havanın da güzel olmasını fırsat bilip öğrencilerimizle birlikte önce iki saat süren bir trekking ardından ateş yakıp mangal yaparak doğanın keyfini çıkardık.

May

Öğretmen ve öğrencilerimizle İstanbul un tarihi mekanlarına güzel ve anlamlı bir gezi düzenledik. 47 öğrenci ve 4 öğretmenden oluşan gezi ekibimizle önce Tarih öğretmenimiz Yavuz Sabri ALTUNTAŞ ın anlatımı ve rehberliğinde Dolmabahçe Sarayı ve çevresindeki Saat Kulesi, Dolmabahçe camiini ardından yine tarih öğretmenimiz Sezgin GÖZÜKÜÇÜK ün anlatımı ve rehberliğinde Resim Müzesini gezerek Osmanlı padişahları, Türk Tarihi Savaşları, Tanzimat Dönemi ünlü sanatçıları ve eserlerini inceleyen öğrencilerimizin kültürümüzü ve tarihimizi daha iyi tanımalarına olanak sağladık.  Üçüncü durağımız olan Deniz Müzesinde ise Tarih Öğretmenlerimiz eşliğinde Osmanlı Döneminde kullanılan saltanat kayıkları ve donanma başarılarımızı gösteren eserleri gözlemleme ve bu dönemle alakalı bilgi sahibi olma imkanı yakaladık.

Son olarak Ortaköye inen ekibimiz burada tarihi Büyük Mecidiye Camii gibi tarihimize tanıklık eden mirasları inceleme fırsatı buldu.

Emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

May

Öğretmen ve öğrencilerimizle haftasonu milli gururumuz olan TEKNOFEST e katıldık. Teknolojiyi, bu alandaki milli gururumuz olan iha,siha ve birçok teknolojik gelişmeleri yakından gördük.

Nis

Meslek Dersleri Öğretmenlerimizin koordinesinde gerçekleşen 40 Hadis etkinliklerimizin finalini gerçekleştirdik.  Gönüllü öğrencilerimizin heyecanla yürüttüğü süreçte 40 Hadis ezberleme konusunda büyük bir rekabet ve coşku hakimdi. Bu coşkulu sürecin finalinde Birinciliği 10-A sınıfı öğrencilerimizde Raham BERAN, ikinciliği 12-İ sınıfı Öğrencilerimizden Hikmet ÖZSES ve Üçüncülüğü 12-C sınıfı öğrencilerimizde Ayşe HALAÇ göğüsledi. Öğrencilerimizin başarılarının ilanı ve ödül töreni Cuma günü bayrak törenimizden önce yapıldı. Öğrencilerimizi ve danışman öğretmenlerimizi tebrik ederiz.