May

Okul rehber öğretmenimiz Feyzanur KANTAR tarafından Aile Çocuk Eğitimi kapsamında velilerimize Akran Zorbalığı konulu eğitim verildi.

May

Bursa Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Fen- Edebiyat Fakültesi ve Fuat Sezgin Kütüphanesi'ni gezdik. Üniversiteye ve bize eşlik eden tüm öğretim üyelerine teşekkür ederiz.

Nis

Okul tanıtımları kapsamında Rehber Öğretmenmiz Feyzanur Kantar ve öğrencilerimiz Ennur Özcan, Ömer Faruk Yıldız ile birlikte Müjgan Serkan Karagöz Ortaokulu, Metin Seçkin Ortaokulu'nu ve Hacı Fahri Zümbül İmam Hatip Ortaokulu'nu ziyaret ettik

Nis

Okulumuzu tanıtmak için Rehber Öğretmenimiz Feyzanur KANTAR ve öğrencilerimiz Ennur ÖZCAN, Bahadır AKÇAY ile birlikte  için Çerkezköy İmam Hatip Ortaokulu’nu ziyaret ettik. Okulumuzun tanıtım videosunu izletip sunum yaptıktan sonra öğrencilerin merak ettikleri soruları cevaplandırdık.

Mrt

Sağlık bilgisi ve trafik kültürü dersinde sağlıklı yaşam için ellerimizi yıkamanın önemini öğrencilerimize anlatabilmek için bakteri Ekimi deneyi yapıldı. Ellerimizi yıkamadan, sabunsuz yıkayarak ve sabunla 30 sn yıkayarak yaptığımız bakteri ekim deneyi sonucunda ellerimizin her yüzeyini sabunla 30 sn yıkanmasının önemini öğrencilerimizle görmüş olduk. Sonuç olarak sağlık için hijyenin önemini unutmamalıyız.

Mrt

Masa Tenisi Türkiye 5.si öğrencilerimizi İlçe Kaymakamımız Sayın Nazmi GÜNLÜ makamında ağırladı.

Şbt

️ Değerler Eğitimi kapsamında Tarih Zümresi öğretmenlerimiz Fatma Taştan ve Sezgin Gözüküçük hocalarımızın gözetiminde Şubat ayı “Adalet” değeri için öğrencilerimizle Çerkezköy Adalet Sarayı’na ziyaret gerçekleştirdik. Güleryüz ve misafirperverlikleri için Adliye personeline teşekkür ediyoruz.

Şbt

9. Sınıflarımızla “Nükleik Asitler” konusunda DNA izolasyonu gerçekleştirildi.

Şbt

ÇEKUD(Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği) ile yapmış olduğumuz İşbirliği protokolü kapsamında bugün okulumuz bina çevresi ve spor salonumuzın çevresinde fidan ve lavanta dikimi yaptıktan sonra Çerkezköy Tarım ve Orman müdürlüğünden gelen uzman ekibin de desteği ile ağaçlarımızın budamasını gerçekleştirdik.

Bu güzel projeye vesile olan Matematik öğretmenimiz Melike hocamızın ÇEKUD gönüllüsü kıymetli annesine ve tabiki de ; kim var dendiğinde sağa sola bakmadan ben varım diyen sevgili öğrencilerimize çok teşekkür ediyoruz.

“Kıyametin koptuğunu görseniz de elinizdeki fidanı dikin"
  Hz. Muhammed(sav)

Şbt

Öğrencilerin mesleki bilgi ve becerilerinin toplumun beklentilerine cevap verecek düzeyde olması için onlara müezzinlik, imam-hatiplik, vaizlik, vaizelik, Kur'an kursu öğreticiliği gibi dinî hizmetlerin yerine getirilmesine yönelik deneyimler kazandırmak, özgüvenlerini geliştirmek amacıyla okulumuz tarafından mesleki uygulamalar yapılmaktadır. Bu doğrultuda ilçe müftülüğümüzle protokol yapılmış olup öğrencilerimizin uygulama yapacakları Cami ve Kur'an kurslarıyla eşlemeleri sağlanmıştır. Yeterlik gösteren öğrencilerimiz ilçemizin çeşitli camilerinde cuma hutbesi okumuş, imamlık yapmışlardır. Okulumuz öğrencilerinden Bahadır AKÇAY, Yasir Yusuf AKÇA ve Emre TÜRKEL Hitabet ve Mesleki tatbikat uygulaması kapsamında cuma namazı kıldırmışlardır.

Şbt

Sınava hazırlık sürecinde uzun bir maratonun önemli bir bölümünü geride bıraktık.İkinci döneme başlarken 11 ve 12.sınıflarımızda yaptığımız TYT çalışmalarımızda etkinlikleri artırmak ve öğrencilerimizin atasözlerinin anlamını daha kalıcı bir şekilde öğrenebilmeleri adına okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerimizden Elif Atasoy sınıflarında “YAPBOZ ATASÖZLERİ” etkinliğini uyguladı.

Şbt

Okulumuz Enesler Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulunda "Dilimizin Zenginlikleri" ve Eğitimde İyi Örnekler" projeleri için öğrencilerimiz ile atasözleri ve deyimler hakkında olan "Atalar'ın Sözü Deyimlerin Gücü " adlı etkinlik yapılmıştır.

Ock

TEBRİKLER ÇOCUKLAR. 13-14/01/2023 tarihlerinde BALIKESİR ilinde okullar arası takım yarışmalarında erkeklerde Enesler Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu Erkek takımı Agrubu Marmara Bölge yarışmalarında hiç yenilmeden BÖLGE ŞAMPİYONU olmuştur. 13-15 şubat tarihlerinde AYDIN ili Didim ilçesinde yapılacak Türkiye Şampiyonasına katılacak öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

Ock

11 A Proje sınıfı öğrencilerimizden Esmanur ÇOBAN kendi akranlarıyla "Zamanın şuurunda bir gençlik" temalı söyleşi gerçekleştirdi. Ülkemizde ve dünyada yaşanan zulümler karşısında nasıl bir rol üstlenmeli ve geleceğe yön veren gençler nasıl olunmalı sorularına cevap veren öğrencimizi hassasiyeti ve özgüveni için tebrik ediyoruz

Ock

Okulumuzda 9-10-11-12. Sınıf kademelerinde düzenlenen TYT Deneme Sınavında her kademede 1. Olan öğrencilerimize hediyeleri takdim edilmiştir. Tüm öğrencilerimize başarılar diliyoruz…